Vandre-retreat Bornholm april 2023

OBS: kommer igen i foråret 2024
3 forårsdage med stillevandring og naturmeditation

28.-30. april 2023

Oplev foråret for fuld kraft med dette vandre-retreat på Bornholm i slutningen af april. Vi går på nogle af Danmarks smukkeste vandrestier langs den dramatiske vestkyst og op om Hammerknuden. Kystlinjen er vidunderlig i april med et væld af anemoner, ramsløg og vilde orkideer mellem klipperne i strandskovene. Her er højt til himlen, vide horisonter med udsyn over skovene og havet.

Vi afsætter tid til enkel meditation og stillevandring, åbner sanserne for naturen og tillader os selv at dvæle i den vidunderlige verden, der er omkring os.

Kroppen arbejdes godt igennem, da vi går 7-8 timer lørdag og ca. 3 timer søndag. Vi går i et roligt tempo og alle kan være med uanset fysisk form og erfaring med vandreture. Vi er en lille gruppe på max 10 deltagere, så der vil være plads til at nyde naturen og stilheden.

Turen ledes af psykoterapeut og vandre-entusiast Katrine Fogsgaard. Du vil undervejs blive introduceret til tanker fra natur-terapien, til filosofien bag vandre-meditation og også høre om den japanske tradition Shinrin-Yuko (“skovbadning”), der kombinerer forskning i moderne sundhedsvidenskab med århundreders visdom om sammenhænge mellem psyke, fysisk helbred og væren i naturen.

Pris for 3 dage med guidet vandring og meditation (ekskl. hotelophold):

1900,-

Overnatning og mad: Turen kan kombineres med overnatning på Hotel Sandvig Havn, hvor der også holdes aften- og morgensamling for gruppen. Stedet har en fantastisk udsigt over Hammerknuden og havet. Hotellet tilbyder en pakke som passer til turens program. Den inkluderer overnatning fredag til søndag med morgenmad, frokostsandwich og aftenbuffet lørdag samt brunch om søndagen. Pakken koster 1280 kr. pr. prs. i delt dobbeltværelse eller 1575 kr. i enkeltværelse. Tilkøbes direkte hos hotellet her. (Nævn blot at du er deltager på “forårs-vandreturen d. 28/4”).

Transport: Man er velkommen til at følges med turlederen fra København med Bornholmerbussen fredag på afgangen kl. 14.35 (obs buskøreplan er endnu ikke endeligt fastlagt …). Beregn ca. 400 kr. i alt til transport fra KBH retur og lokaltransport på øen. Billet til Bornholmerbussen købes her.

OBS

Turen gennemføres med minimum 5 deltagere. Afvent køb af transport til Bornholm indtil turen er endelig bekræftet. Ophold på Hotel Sandvig Havn kan dog roligt bestilles ved tilmelding, da det kan afbestilles uden beregning indtil 5 dage før afgang.

Tilmelding

Kontakt Katrine på telefon 61606613/ email: katrinefogsgaard@protonmail.com. Første rate på 1000 kr. betales ved tilmelding og tilbagebetales ikke ved afbud. Restbeløb på 900 kr. indbetales senest d. 15/4-2023 . Ved denne indbetaling er tilmeldingen bindende.

PROGRAM

Fredag

 • Kl. 14.35: Spring evt. med på Bornholmerbussen fra København og videre med lokalbus fra Rønne til Sandvig (deltagere køber selv billetter, muligt at følges med turlederen. Aftensmad for egen regning, evt. på færgen)
 • Kl. 19.00: Ankomst til Sandvig – indkvartering
 • kl. 20-21.30: Aftensamling på Hotel Sandvig Havn: Om turen, intro til vandre-meditation, naturterapi og den japanske tradition Shinrin-Yoku/Skovbadning. Fælles indendørs aftenmeditation – enkel meditation, hvor alle kan være med.

Lørdag

 • kl. 8.00: Hotellet serverer morgenmad
 • kl. 9.30: Vandreturen starter – på de smukkeste stier i Danmark?
 • kl. 17.00: Ca. ankomst til Sandvig – tid på egen hånd, afslapning, varmt bad, evt. havdyp og sauna, hvis den er åben
 • kl. 18.30: Aftenbuffet på Hotel Sandvig Havn
 • kl. 20.00: Kort aftenmeditation – indendørs

Søndag

 • kl. 7.00-9.00: Evt. morgen-havdyp og sauna
 • kl. 9.00- 10.00: Morgensamling, udstræk og kort meditation – indendørs
 • kl. 10.30-13.00: Brunch på Hotel Sandvig Havn
 • kl. 13.00 -16.00 Rundt på Hammerknuden– stillevandring og sansemeditationer
 • kl. 16.59 Bus til Rønne og hjemrejse på egen hånd, passer med færgen kl. 18.30, ankomst KBH 21.30.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Praktisk: Du skal have godt fodtøj med skridsikre såler og ankelstøtte. Vi har base i Sandvig og du kan nøjes med dagtursrygsæk til frokost og regntøj samt ekstra trøje.

Under stillevandringer og andre meditationer holder vi mobiltelefoner slukket. Har du brug for ekstra stilhed ud over stillevandringerne, er der plads til det. Hyggesnak er velkomment, men det er også ok at trække sig og være indadvendt, da der lægges vægt på ro til at mærke indad og nyde naturen.

På turens længste dag vandrer vi ca. 18 km i et let krævende terræn – ca. 7-8 timer. Alle kan være med uanset kondition, men du skal regne med at være godt brugt om aftenen, hvis du ikke er vant til at gå langt, og du skal ikke have skader eller skavanker, der kan give dig smerter på turen.

Ved tilmelding sendes forslag til pakkeliste. Har du brug for en snak om det praktiske – fodtøj, pakning, etc., er du velkommen til at ringe, så tager vi en telefonsamtale inden turen.

Alt det med småt: Vedrørende Rejsegarantifonden: Vandreturen er ikke omfattet af Rejsegarantifondens dækning og betragtes som et sammensat rejseprodukt, ikke en pakkerejse. Turleder er ansvarlig for vandretur og meditationsundervisning, mens et evt. hotel man vælger, fx Hotel Sandvig Havn, er selvstændigt ansvarlig for levering af overnatning og mad, og transportudbyderen, som deltagerne også vælger selv, er ansvarlig for transporten. Hvis vandreturen (inkl. meditationsundervisning) mod forventning aflyses inden turens påbegyndelse, refunderes hele beløbet for selve vandreturen og meditationsundervisningen (1900 kr. ) gebyrfrit til deltagerne fra turleder. Er turen påbegyndt og afbrydes af turleder, refunderes et forholdsmæssigt beløb til deltagerne. Vær opmærksom på at afbestilling af hotelophold på Hotel Sandvig Havn kun kan ske gebyrfrit indtil 5 dage før afgang. Dette gælder også, hvis meditations- og turguidning aflyses senere, fx pga. pludselig sygdom eller andet. Turleder tilbyder ikke rejseforsikring for denne rejse. Bliver en deltager forhindret i at deltage, kan vedkommende forsøge at overdrage sin plads til en anden eller undersøge om egen rejseforsikring dækker udgiften.