Vandre-retreat på vilde Bornholm

Stillevandring og naturmeditation

weekenden 15. – 17. september 2023

Tag med på dette meditative vandre-retreat på Bornholm. Vi går på nogle af Danmarks smukkeste vandrestier langs den flotte vestkyst og gennem vild og øde natur.

Vi afsætter tid til enkel meditation og stillevandring, og vi går et roligt tempo hvor alle kan være med uanset fysisk form og erfaring med vandreture. Vi er en lille gruppe på max 10 deltagere, så der vil være plads til at nyde naturen og stilheden. I september er det ofte stadig sensommer på Bornholm – klippeøen er varmet op af den lange varme årstid, så vi håber på gode lune dage.

Turen ledes af psykoterapeut og vandre-entusiast Katrine Fogsgaard. Du vil undervejs blive introduceret til tanker fra natur-terapien, til filosofien bag vandre-meditation og også høre om den japanske tradition Shinrin-Yuko (“skovbadning”), der kombinerer forskning i moderne sundhedsvidenskab med århundreders visdom om sammenhænge mellem psyke, fysisk helbred og væren i naturen.

Pris for forlænget weekend med guidet vandring og meditation (ekskl. hotelophold):

1900,-

Overnatning og mad: Turen kan kombineres med overnatning på Hotel Sandvig Havn, hvor der også holdes aften- og morgensamling for gruppen. Stedet har en fantastisk udsigt over Hammerknuden og havet. Hotellet tilbyder en pakke som passer til turens program. Den inkluderer overnatning fredag til søndag med morgenmad og frokostsandwich lørdag samt brunch om søndagen. Pakken fås fra ca. 1200 kr. pr. prs. i delt dobbeltværelse eller 1698 kr. i enkeltværelse. Tilkøbes direkte hos hotellet her. (Nævn blot at du er deltager på “efterårs-vandreturen d. 15/9”). Lørdag aften går dem der har lyst ud og spiser sammen – her betaler man for egen middag (prisniveau: ca. 300 kr. for to retter plus drikkevarer).

Transport: Man er velkommen til at følges med turlederen fra København med Kombardobussen fredag på afgangen kl. 14.35. Beregn ca. 400 kr. i alt til transport fra KBH retur og lokaltransport på øen. Billet til Kombardobussen købes her.

OBS

Turen gennemføres med minimum 5 deltagere. Afvent køb af transport til Bornholm indtil turen er endelig bekræftet. Ophold på Hotel Sandvig Havn kan dog roligt bestilles ved tilmelding, da det kan afbestilles uden beregning indtil 5 dage før afgang.

Tilmelding

Kontakt Katrine på email: katrinefogsgaard@protonmail.com eller tlf: 61606613

Første rate på 1000 kr. betales ved tilmelding og tilbagebetales ikke ved afbud. Restbeløb på 900 kr. indbetales senest d. 1/9-2023 . Ved denne indbetaling er tilmeldingen bindende.

PROGRAM

Fredag

 • kl. 14.35: Spring evt. med på Kombardobussen fra København og videre med lokalbus fra Rønne til Sandvig (deltagere køber selv billetter, muligt at følges med turlederen. Aftensmad for egen regning, evt. på færgen)
 • kl. 19.00: Ankomst til Sandvig – indkvartering
 • kl. 19.30: Aftentur på Hammerknuden
 • kl. 20.30: Samling på Hotel Sandvig Havn: Om turen, intro til vandre-meditation, naturterapi og den japanske tradition Shinrin-Yoku/Skovbadning.

Lørdag

 • kl. 7.30.00: Hotellet serverer morgenmad
 • kl. 9.30: Vandreturen starter – på de smukkeste stier i Danmark? Stillevandring og naturmeditation
 • kl. 17.00: Ca. ankomst til Sandvig – tid på egen hånd, afslapning, varmt bad, evt. havdyp og sauna, hvis den er åben
 • kl. 18.30: vi går ud og spiser – deltagere betaler selv
 • kl. 20.30: Kort aftenmeditation – indendørs

Søndag

 • kl. 8.00: Evt. morgen-havdyp og sauna – med the og croissanter
 • kl. 9.15: Morgensamling og udstræk, evt. kort meditation – indendørs
 • kl. 10.00: Brunch på Hotel Sandvig Havn
 • kl. 11.15: Rundt på Hammerknuden– stillevandring og sansemeditation
 • kl. 14.50 Bus til Rønne og hjemrejse på egen hånd, passer med færgen kl. 16.30, ankomst KBH 19.30.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Praktisk: Du skal have godt fodtøj med skridsikre såler, som kan klare at blive våde, hvis vi har regnvejr. Vi har base i Sandvig og du kan nøjes med dagtursrygsæk til frokost og regntøj samt ekstra trøje.

Under stillevandringer og andre meditationer holder vi mobiltelefoner slukket. Har du brug for ekstra stilhed ud over stillevandringerne, er der plads til det. Hyggesnak er velkomment, men det er også ok at trække sig og være indadvendt, da der lægges vægt på ro til at mærke indad og nyde naturen.

På turens længste dag vandrer vi ca. 17 km i et let krævende terræn – ca. 7-8 timer. Alle kan være med uanset kondition, men du skal regne med at være godt brugt om aftenen, hvis du ikke er vant til at gå langt, og du skal ikke have skader eller skavanker, der kan give dig smerter på turen.

Ved tilmelding sendes forslag til pakkeliste. Har du brug for en snak om det praktiske – fodtøj, pakning, etc., er du velkommen til at ringe, så tager vi en telefonsamtale inden turen.

Alt det med småt: Vedrørende Rejsegarantifonden: Vandreturen er ikke omfattet af Rejsegarantifondens dækning og betragtes som et sammensat rejseprodukt, ikke en pakkerejse. Turleder er ansvarlig for vandretur og meditationsundervisning, mens et evt. hotel man vælger, fx Hotel Sandvig Havn, er selvstændigt ansvarlig for levering af overnatning og mad, og transportudbyderen, som deltagerne også vælger selv, er ansvarlig for transporten. Hvis vandreturen (inkl. meditationsundervisning) mod forventning aflyses inden turens påbegyndelse, refunderes hele beløbet for selve vandreturen og meditationsundervisningen (1900 kr. ) gebyrfrit til deltagerne fra turleder. Er turen påbegyndt og afbrydes af turleder, refunderes et forholdsmæssigt beløb til deltagerne. Vær opmærksom på at afbestilling af hotelophold på Hotel Sandvig Havn kun kan ske gebyrfrit indtil 5 dage før afgang. Dette gælder også, hvis meditations- og turguidning aflyses senere, fx pga. pludselig sygdom eller andet. Turleder tilbyder ikke rejseforsikring for denne rejse. Bliver en deltager forhindret i at deltage, kan vedkommende forsøge at overdrage sin plads til en anden eller undersøge om egen rejseforsikring dækker udgiften.