Vandretur i Norge juli 2024

Hytte-til-hytte sommertur med stillevandring og naturmeditation

3.-7- juli

Tag med på vandre-retreat for kvinder i Jotunheimen med psykoterapeut og vandre-entusiast, Katrine Fogsgaard. Vandringen fører dig ud i en vildmark med enestående nordisk skønhed, storslået, mere øde og anderledes end bjergene sydligere i Europa – noget af det smukkeste man finder i Norge. I en gruppe på max 10 deltagere vandrer vi fra hytte til hytte med egen rygsæk. Der vil være tid til stillevandring såvel som tid til hyggesnak i gruppen. Når vejret og ruten tillader det, samles vi af og til om meditationer med fokus på at mærke naturen i fjeldet og naturen i os selv.

Plads på turen: 2200 kr. Beregn der udover ca. 4500 kr. til lokal offentlig transport, overnatning og mad på hytterne, som købes hen af vejen (cirka-pris, afhænger bl.a. af valutakurs og dit valg af værelser på hytterne). Ikke inkluderet: rejse til og fra Oslo. Obs: vent med at bestille rejse til turen er endelig bekræftet).

Tilmelding: Kontakt Katrine på katrinefogsgaard@gmail.com eller 61606613, hvis du vil reservere plads eller høre mere. Tilmeldingen er bindende ved indbetaling. Den tilbagebetales ikke ved afbud.

Højdepunkter på turen

  • Guidede vandringer i den smukke norske vildmark med naturmeditation og stillevandringer.
  • 4 overnatninger på hytter der ligger langt ude i fjeldet – både hytter med høj standard, gamle traditionsrige vandrehytter fra 1800-tallet og de helt primitive uden el og vand, men altid med en varm seng og ild i pejsen.
  • Uovertruffen nordisk vildmark – stilhed og vidder så langt øjet rækker.
  • Vandring ved de store fjeldsøer Gjende og Bygdin, sejltur på mindst en af dem.
  • maden serveret næsten alle dage, undtagen en enkelt overnatning, hvor vi må i proviantkammeret på en såkaldt ”selvbetjeningshytte”, som den norske vandre-organisation DNT stiller til rådighed for folk på tur (en oplevelse i sig selv).

Om vandre-niveau og meditationer: Meditationerne er kortere guidninger, hvor alle kan være med – nogle med fokus på indadvendt opmærksomhed, andre med fokus på sansning og natur. Vi vandrer i vildt terræn, men du behøver ikke at have erfaring med at vandre i bjerge. Du er i sikre hænder og din turleder viser vej. Du skal være i almindelig god form og må ikke have skader, som forhindrer dig i at gå 6-7 timer på den længste dag. Naturen er øde, men det er tilgængeligt med offentligt transport og vi vil møde andre vandrere på stierne, og især på de store hytter, da det er et af de bedste vandreområder i Norge.

Om udstyr: Vandrestøvler med skridsikre såler og ankelstøtte er et must. Tøj til både varmt og koldt vejr – inkl. vandtæt jakke og bukser. En god rygsæk – gå med max 8-10 kg. Jeg sender pakkeliste til inspiration ved tilmelding. Der er dyner og puder på hytterne, så medbring bare lagenpose og evt. pudebetræk.

Om turlederen: Katrine har mange års erfaring med vandreture i fjeldet. Til daglig er hun psykoterapeut med klinik på Frederiksberg. Hun har særligt fokus på sammenhænge mellem krop og psyke og er optaget af hvordan naturen kan spille en rolle for vores trivsel. Undervejs på turen vil du blive introduceret til filosofien bag vandre-meditation og tanker fra natur-terapien, der kombinerer forskning i moderne sundhedsvidenskab med århundreders visdom om sammenhænge mellem psyke, fysisk helbred og væren i naturen.

Om overnatning og mad: Vi overnatter i forskellige hytter som alle ligger oppe i fjeldet. De fleste har fin standard og vi får maden serveret. En enkelt hytte er selvbetjent – her låser vi os selv ind og der er proviant man kan købe samt brændsel til madlavning, som vi selv laver (evt. sammen). Maden på selvbetjeningshytten er enkel standard (ris, gryn, pasta, konserves). Vi sover som regel i mindre flersengsrum som på et dansk vandrehjem, på de store hytter kan der være ledige enkeltværelser, men i fjeldet får alle altid plads, så det kan også være at det ikke er muligt. Toiletforhold kan være primitive – ”udedas” – og vi gør vi selv rent efter os 🙂

Alt det med småt: Vandreturen er ikke omfattet af Rejsegarantifondens dækning. Turleder er ansvarlig for vandretur og meditationsundervisning, mens overnatningssteder er selvstændigt ansvarlige for levering af overnatning og mad, og transportudbydere er selvstændigt ansvarlige for transporten. Hvis vandreturen mod forventning aflyses inden turens påbegyndelse, refunderes hele beløbet for selve vandreturen og meditationsundervisningen (2200 kr.) gebyrfrit til deltagerne fra turleder, men deltagere hæfter selv for evt. købt transport eller forudbestilt overnatning. Er turen påbegyndt og afbrydes af turleder, refunderes et forholdsmæssigt beløb for vandretur og undervisning også til deltagerne. Turleder kan tilbyde en vikarierende guide på turen, såfremt hun ved pludselig sygdom eller lignende bliver forhindret i rejsen. Vandreruten kan ændres efter vejr og føre. Turleder tilbyder ikke rejseforsikring for denne rejse. Bliver en deltager forhindret i at deltage, kan vedkommende overdrage sin plads til en anden eller undersøge om egen rejseforsikring dækker udgiften.